Με τα μηνύματα αυτά έγινε η συμβολική κατάληψη της γ΄φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής, που διοργάνωσε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ την Κυριακή 5 Μαΐου.
Η παράταξη «αλλάΖουμε» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Ρούσσα βρέθηκε στο χώρο της γ΄φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής και συμμετείχε μαζί με πολίτες της Δυτικής Αττικής-Δυτικής Αθήνας, στη συμβολική κατάληψη που πραγματοποιήθηκε εκεί.
Την ώρα που οι υποψήφιοι διεκδικητές του «θώκου» της περιφέρειας Αττικής ανταλλάσσουν άσφαιρα πυρά, συμφωνώντας ή μη αποτρέποντας, αποτελεσματικά στην πράξη, τη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής, οι πολίτες -με υψηλό αίσθημα ευθύνης- εστιάζουν στην ουσία του προβλήματος και ξαναβάζουν στο τραπέζι της συζήτησης την επιτακτική ανάγκη της υλοποίησης της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στην πρόληψη, στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανάκτηση (με προδιαλογή) των υλικών.
Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της λύσης είναι το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και η ακύρωση κάθε σκέψης για συνέχιση της λειτουργίας της, μέσω της επέκτασης της δυναμικότητας του υφιστάμενου εργοστασίου επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (ΕΜΑΚ) και της δημιουργίας μιας νέας χωματερής στην επονομαζόμενη γ΄ φάση του ΧΥΤΑ, έκτασης 300 στρεμμάτων.
Ένας από τους θεμελιώδεις άξονες της παράταξής μας είναι το Περιβάλλον!
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια συντελεί στην συνέχιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος στη περιοχή μας. Το καθεστώς της αδιαφάνειας, του εκμαυλισμού και της αποθήκευσης του μέλλοντος των παιδιών και της περιοχής μας πρέπει και επιβάλλεται να αλλάξει.
Δεν μπορεί η Φυλή να σηκώνει για πάντα το βάρος των σκουπιδιών όλης της Αττικής!
Απαιτούμε: Ο ΧΥΤΑ Φυλής ο οποίος έχει ήδη κορεσθεί, να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα με την πλήρωση του τελευταίου κυττάρου της Α΄Φάσης που σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς του ΕΔΣΝΑ προσδιορίζεται την άνοιξη του 2020.
Καμία επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στη λεγόμενη Γ΄Φάση μετά το κλείσιμο του υφιστάμενου κυττάρου.
Διασφάλιση πόρων για τη φροντίδα και την αποκατάσταση της χωματερής και της συσσωρευμένης βλάβης (περιβαλλοντικής, υγειονομικής, οικονομικής-αναπτυξιακής) στην περιοχή.
Τα αντισταθμιστικά να μετατραπούν από αιτία συναλλαγής και κακοδιαχείρισης σε πόρους αποκατάστασης και ανάπτυξης με κοινωνική λογοδοσία και έλεγχο για τη βλάβη που έχει υποστεί η περιοχή και οι κάτοικοί της
Εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας.
0 Σχόλια