Με ξένα κόλλυβα... και 10μηνη καθυστέρηση για την απαλλαγή των δημοτικών τελών ο δήμος Φυλής

Σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού προσπαθεί ο Δήμος Φυλής να “καπηλευτεί” αποφάσεις της κυβέρνησης (εδώ) που ισχύουν για όλους τους δήμους της Ελλάδας και μάλιστα με 10 μήνη καθυστέρηση.

Τι πραγματικά συμβαίνει:

Στις 20 Μαρτίου 2020,  η κυβέρνηση με απόφασή της δίνει την δυνατότητα  σε όλους τους δήμους της Ελλάδας να μπορούν να απαλλάξουν τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας από το COVID-19, από την καταβολή των δημοτικών τελών  καθαριότητας ή / και του τέλους κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα πάντα με σχετική απόφαση και  του δημοτικού συμβουλίου.

Η aπόφαση με ημερομηνία 20 Μαρτίου 2020 στην εφημερίδα της κυβέρνησης

Το θέμα αυτό ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο του δικού μας δήμου  με 10μηνη καθυστέρηση(!) και παρ’ ότι στην επίσημη πλατφόρμα του gov.gr βλέπουμε σχεδόν όλους τους δήμους να είναι ενεργοποιημένοι, εμείς παραμένουμε απλά στα λόγια με μεγάλη καθυστέρηση και  χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου.

Ο ανενεργός Δημος Φυλής στην επίσημη Πλατφόρμα του gov.gr

Ας αφήσουμε λοιπόν τις κινήσεις εντυπωσιασμού λες και διανύουμε  προεκλογική περίοδο, ας επωφεληθούμε άμεσα από τις διευκολύνσεις που μας δίνονται από αποφάσεις, νόμους κ.λ.π. σε αυτή την δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε και ας κοιτάξουμε το πρόβλημα σοβαρά και υπεύθυνα, δεδομένου ότι και η περιοχή μας βρίσκεται στο κόκκινο, ένα βήμα πριν το γενικό lock down.

Ας κοιτάξουμε εμείς οι ίδιοι ως δήμος τι μπορούμε να πράξουμε από την πλευρά μας και πώς μπορούμε να στηρίξουμε και να τονώσουμε τις λιγοστές εναπομείνασες επιχειρήσεις που ψυχορραγούν και  πραγματικά με ηρωισμό  προσπαθούν να σταθούν όρθιες μέσα στην πανδημία.

Σας παραθέτουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το απευθειας link για την υποβολή αίτησης

Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεων λόγω Covid-19

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχετε διακόψει τη δραστηριότητά σας υποχρεωτικά, λόγω της πανδημίας του Covid-19 μπορείτε να ζητήσετε απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή/και μείωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων. 

Θα χρειαστείτε:

  • τους κωδικούς σας πρόσβασης στο Taxisnet
  • κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα (έντυπο Ε3) έτους 2019 ή δήλωση έναρξης / μεταβολής εργασιών φυσικού ή μη φυσικού προσώπου (έντυπο Μ2 ή Μ3) για νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις
  • τον τελευταίο λογαριασμό παροχής ρεύματος

https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-esoterikon/kentrike-enose-demon-elladas-kede/apallage-apo-ten-katabole-demotikon-telon-epikheireseon-logo-covid-19

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΥΣΣΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια