Κόβει Υγιέστατα Πλατάνια 30 Ετών επί της κεντρικής Λεωφόρου ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Μήνες τώρα, οι δημότες αυτής της περιοχής βιώνουν την ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους αφού στον κύριο οδικό άξονα της πόλης, την Λεωφόρο Φυλής, γίνεται το περιβόητο έργο ανάπλασής της!

Ένα έργο συνολικού μήκους 3.6 χλμ , έργο με μελέτη που έγινε από τον Δήμο Φυλής και χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσόν των 4.981.000 ευρώ!!! (μόνο 1,381 ευρώ το μέτρο)

Οι κάτοικοι της περιοχής μας αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολία στη μετακίνησή τους, σε ένα δρόμο, ο οποίος ουσιαστικά στένεψε σχεδόν κατά το ήμισυ, σε έναν δρόμο στον οποίον, σε αρκετά σημεία για να βγεις στην κυκλοφορία του με το όχημα σου, από κάθετο δρόμο, υποχρεώνεσαι να βγεις στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, λόγω της στενότητάς του δρόμου! (Θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με το θέμα αυτό, όταν ολοκληρωθεί το έργο.)

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, διαπιστώνουμε τώρα, οτι σε μια πόλη με βεβαρημένο ιστορικό σε περιβαλλοντικά θέματα, πραγματοποιείται ένα ακόμα οικολογικό έγκλημα…

Κάποιοι, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και ηθικό φραγμό, αποφασίζουν να κόψουν αιωνόβια δέντρα πολλών δεκαετιών, που βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου Φυλής!

Τα ερωτήματα  είναι  πολλά:

Υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση του Δήμου ( Δημοτικό Συμβούλιο ή Τοπικό) για το κόψιμό τους; Και αν ναι, με ποιο αιτιολογικό;

Σήμερα κιόλας ζητάω, επίσημα με πρωτόκολλο, τα εξής έγγραφα για τα δέντρα που κόπηκαν επί της αναπλασμένης Λεωφόρου Φυλής:

1. Άδεια κοπής δέντρου

2. Γνωμοδότηση από γεωπόνο

3. Άδεια μικρής κλίμακας

4. Απόφαση επιτροπής ή δημοτικού συμβουλίου.

Σας ενημερώνω εκ των προτέρων, ότι σκοπεύω να κινηθώ νομικά προς παντός υπευθύνου, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Αφού δεν δείχνετε σεβασμό στους ανθρώπους που ζουν δίπλα στα δέντρα, δείξτε τουλάχιστον σεβασμό στα ίδια τα δέντρα και στην ανεκτίμητη αξία τους!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια