Δελτίο Τύπου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 19/5/2024

 Δελτίο Τύπου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου



Με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου 2024, από το Σύλλογο Ποντίων Φυλής "Η Τραπεζούντα". Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και τίμησε τη μνήμη των θυμάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλάζουμε", Χρήστος Ρούσσας, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Διονύση Βλάχο.


Ο Χρήστος Ρούσσας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα και τιμώντας τη μνήμη τους.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης επιμνημόσυνη δέηση από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Συμεών, καθώς και ομιλία του διδάκτορα και γενοκτονολόγου Βασιλείου Μεϊχανετζίδη, ο οποίος συσχέτισε τη γενοκτονία των Ποντίων με την εισβολή στην Κύπρο και ανέδειξε τις συνέχειες και τα διδάγματα αυτών των ιστορικών γεγονότων.

Η κορύφωση της εκδήλωσης ήρθε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων και την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν επίσης τον πυρρίχιο χορό, ο οποίος έκλεισε την τελετή με έντονη συγκίνηση και περηφάνια.


Η δημοτική παράταξη "Αλλάζουμε" και ο επικεφαλής της, Χρήστος Ρούσσας, δεσμεύονται να συνεχίσουν να στηρίζουν και να προάγουν τις δράσεις που τιμούν την ιστορική μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων του Πόντου.


Με εκτίμηση,
Η Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης "Αλλάζουμε"

(Φωτογραφίες και βίντεο απο το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια