ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΥΣΣΑΣ: Μια ακόμα ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ για τον Δήμο Φυλής!!! Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου οι υπογραφές για την "Μετεγκατάσταση Μεταφορικών Επιχειρήσεων Ελαιώνα στον Δήμο μας"

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου,  η διοίκηση του δήμου Φυλής μας προσκαλεί όλους τους δημότες να παρευρεθούμε  στην  υπογραφή σύμβασης, μεταξύ του δήμου Φυλής και της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής  Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο: "Μετεγκατάσταση Μεταφορικών Επιχειρήσεων Ελαιώνα  σε ακίνητο του Δήμου Φυλής"!!!

Μια σύμβαση  για την οποία δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο και δεν ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Μια σύμβαση η  οποία αναφέρεται σε Μετεγκατάσταση Μεταφορικών Επιχειρήσεων  σε ακίνητο του Δήμου Φυλής, κανένας όμως  δημοτικός σύμβουλος μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία  στην οποία  επρόκειτο να «πραγματοποιηθεί» αυτή η θηριώδης εγκατάσταση...

Μια εγκατάσταση Μεταφορικών Επιχειρήσεων την οποία κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν ότι θα γίνει σε πραγματική δημοτική περιουσία του Δήμου μας. 

Μια ρυπογόνα εγκατάσταση την οποία κάποιοι καταβάλλουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να μας πείσουν ότι θα είναι "μεγάλη ευκαιρία" για την αναβάθμιση της πόλη μας, την στιγμή που ο δήμαρχος της Νίκαιας και οι δημότες του πανηγυρίζουν που θα καταφέρουν επιτέλους να την ξεφορτωθούν και να την φορτωθούμε εμείς . Αυτή είναι η υποτιθέμενη για εμάς επιτυχία, όπως την παρουσιάζει η διοίκηση του δήμου μας!


  Αλήθεια πόσο μπορούν οι  μεγαλοπρεπείς φιέστες που θα συμβούν την Δευτέρα 17/10 να νομιμοποιήσουν την υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης, όταν μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει καμία εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο που να αφορά το "μεγαλειώδες" αυτό  έργο ΦΑΝΤΑΣΜΑ  ;

  Πόση εγκυρότητα θα έχει μια τέτοιου είδους σύμβαση, όταν στο μοναδικό κομμάτι γης (περιουσίας του δήμου) που έχει απομείνει ελεύθερο από χωματερές και άλλες δραστηριότητες και οι οποίες  υποβαθμίζουν μισό αιώνα τώρα την περιοχή που κατοικούμε, έχει ψηφιστεί (κατά πλειοψηφία) και δεσμευτεί από το δημοτικό συμβούλιο να δημιουργηθεί  το Παναττικό νεκροταφείο;

  Εμείς σαν δημοτική παράταξη, σε μια προσπάθεια να σώσουμε έστω και την τελευταία στιγμή, την περιοχή όπου μεγαλώνουν τα παιδιά μας από μια ακόμα τεράστια υποβάθμιση και περιβαλλοντική επιβάρυνση,  καταθέσαμε αίτημα προς τον δήμο,  ζητώντας, έστω και την τελευταία στιγμή πριν την "υπογραφή της σύμβασης", τα παρακάτω απαραίτητα έγγραφα ώστε να ενημερώσουμε τους δημότες. 

Φυσικά μπορούμε να καταλάβουμε όλοι και ειδικότερα όσοι έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν  να καταθέσουν οποιοδήποτε αίτημα, για το αν απάντησε ο δήμος Φυλής!

ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αναρωτιόμαστε:

 Πώς μπορεί να θεωρηθεί αναβάθμιση για την περιοχή  η καθημερινή επίσκεψη πάνω από 4.000 φορτηγών;

 Τι θα γίνει με το καυσαέριο, την  ηχορύπανση και το  κυκλοφοριακό κομφούζιο που  θα προκληθεί στο αστικό οδικό δίκτυο του δήμου μας;

Όσο για το οικονομικό όφελος που θα έχουμε ως δημότες είναι εύκολο να το καταλάβουμε, αν δούμε  απλά τι όφελος έχουμε μέχρι σήμερα  από τις χωματερές και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας, αλλά και της ίδιας μας της περιουσίας! 

Και τελειώνοντας,  θα  αντικρούσω και τις πιθανές λύσεις που θα προβάλλουν κάποιοι για την δήθεν αποσυμφόρηση του αστικού ιστού, λύσεις  όπως πχ την διέλευση των φορτηγών  απο την ημιτελή περιφερειακή Αιγάλεω ή την Αττική Οδό, υπενθυμίζοντας  ότι: η μεν περιφερειακή Αιγάλεω περικλείει ολόκληρο σχεδόν το δήμο και άρα περνάει από τον αστικό ιστό (Πανόραμα, Τσουκλίδι κ.ά), η δε Αττική οδός είναι ιδιωτική, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορείς να υποχρεώσεις τους οδηγούς των φορτηγών να την χρησιμοποιούν και να πληρώνουν διόδια κατά την είσοδο και την έξοδο από τη πόλη!Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ας αναλάβουμε επιτέλους ευθύνες και ας αντιδράσουμε τόσο  για τον τόπο μας και την περιουσία μας, όσο  και για την ποιότητα ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια